Minciuna este tot minciuna, fie ca este tipica "minciunica folositoare", "minciuna grosolana" sau "minciuna grava". Si mai surprinzator este faptul ca miciuna este omniprezenta in viata tuturor. Din pacate, te obisnuiesti cu ea inca din copilarie, intr-un stadiu mult mai inofensiv ce-i drept, iar la maturitate, in cuplu, multi ajung sa creada ca este ceva firesc sa evite situatii tensionate sau jenante printr-o minciuna. Cat de "sanatos" este acest obicei, ramane de vazut!
De ce mintim in cuplu?
Obiceiul defectuos de a minti rezida in copilarie, in jurul varstei de 2-3 ani. Pe masura ce cresti, minciunile tale devin mai elaborate, de parca te-ai antrena sa te integrezi si sa semeni cu ceilalti adulti din jurul tau.
Mai mult decat atat, societatea pare sa incurajeze minciuna, din moment ce sinceritatea este vazuta mai mult ca un defect decat ca o calitate, iar oamenii de succes in societate sunt cei care au spus minciuna potrivita la momentul potrivit.
Astfel prindem curaj sa mintim in cuplu. Si nu ma refer la a insela partenerul, caci acesta este un subiect mai delicat, ci la minciunile de zi cu zi, mai mult sau mai putin nevinovate. Daca baza minciunilor in cuplu se contruieste de-a lungul copilariei si adolescentei, minciunile propriu-zise in cuplu apar din diverse interese, temeri sau pur si simplu din dorinta de a nu-l ingrijora pe cel de langa tine.
Imi place. si e ft adevarat!!! Foarte dragutza si poza . bye bye :*
RăspundețiȘtergere